Investiti in Oravita

INVESTIŢI ÎN ORAVIŢA


Primăria Oraviţa a demarat o campanie de atragere a investiţiilor in localitate,  oferind un pachet de facilităţi în speranţa că veţi fi interesaţi să investiţi în oraşul nostru.

Pentru extinderea şi dezvoltarea afacerii dumneavoastră, administraţia locală vă poate oferi terenuri şi hale în regim gratuit; în acest sens, de curând, administraţia locală a achiziţionat o platformă industrială situată la 5 km. de oraşul nostru, cu acces la principala comunicaţie rutieră, DN 57. Pe această platformă sunt amplasate 10 clădiri ce pot fi adaptate în funcţie de cerinţele dumneavoastră.

Oraşul Oraviţa este o adevărată oportunitate pentru afacerea dumneavoastră; iată nouă motive pentru care să investiţi în oraşul Oraviţa:

1. Forţă de muncă tânără, calificată şi necalificată disponibilă imediat. Oraviţa are o populaţie aproximativă de 13.000 locuitori şi, dacă luăm în considerare localităţiile apropiate, de până la 30 km, atingem un nivel al populaţiei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, de 25.000 de locuitori.

2. Vă punem la dispoziţie terenuri, hale şi spaţii industriale cu titlu gratuit.

3. Racordarea gratuită la reţeaua de utilităţi publice.

4. Acordarea unor reduceri la taxele şi impozitele locale.

5. Consultanţă şi sprijin logistic din parte administraţiei.

6. Suntem avantajaţi din punct de vedere geografic, Oraviţa fiind liantul dintre munte şi câmpie, o zonă cu potenţial turistic însemnat.

7. Acces rapid la cele mai importante puncte din vestul ţării. Localitatea Oraviţa este situată la 100 km de municipiul Timişoara, 50 km de Dunăre, 20 km de frontiera cu Serbia (vama Naidaş) şi aproximativ 150 km de graniţa cu Ungaria (vama Cenad).

8. Oraviţa are tradiţie în minerit încă de pe vremea romanilor, ultimele mine au fost închise în anul 1998. În minele din Oraviţa a fost extras minereu de cupru, aur, argint şi uraniu. Administraţia locală sprijină investiţiile în minerit.

9. Oraviţa este un oraş cu însemnătate istorică şi culturală unică în România, în oraşul nostru fiind amplasate edificii ca: cel mai vechi teatru din România, cea mai veche cale ferată din România, cea mai veche farmacie montanistica, etc. Oraşul Oraviţa are un însemnat potenţial de turism istoric.